Meidän säännöt

Hundhotell regler

Vårdaren ansvara för olyckor som händer under vistelsen, som vårdaren kunnat förutse och undvika. Exempelvis om hunden blir biten, eller gör sig illa på rummet eller under promenaden. Om samma familjs hundar leker/slåss så att de skadar sig, är vårdaren inte ansvarig för det. Vårdaren är heller inte ansvarig för tandskador, om hunden äter något opassande om ägaren inte meddelat att hunden kan göra det, huggormsbett, getingstick eller fästingskador, magsjukor eller kennelhosta, överhuvudtaget sånt som kan hända var som helst och för vem som helst. Om hunden inte kan slappna av på hotellet utan river eller biter på väggar och dörr, ansvarar vårdaren inte för eventuella skador på tex tassar eller klor. Om hunden har ägarens tillstånd att vara lös, och den skadar sig eller rymmer under utevistelsen, tar vårdaren inte ansvar för de skadorna.

Hundens ägare ger sitt godtycke till att hunden förs till veterinär om den blir sjuk eller skadar sig under vistelsen på Dreamdogs. Vårdaren tar hunden till dess egen klinik i mån av möjlighet. Om det inte lyckas, tar Dreamdogs i första hand kontakt med sin egen klinik, eller till smådjursjouren.

Vårdaren låter inte hunden vistas med främmande hundar utan ägarens tillstånd. Om ägaren ger lov till detta, sker det med eftertanke och alltid under uppsikt.

Under utevistelserna är hundarna alltid kopplade om det inte kommit överens om annat. I hundgården kan alla hundar vara lösa. Om ägaren ger lov till detta,kan hundarna vara utan uppsikt i hundgården. Hundarna tas alltid in till natten, och om vårdaren är borta över 30 minuter.

På hotellet använder vi varken nosgrimmor eller kedjor. Om hunden drar mycket, använder vi VGW-selar, som inte skadar hunden.

Ta kontakt ›

Vårdhem

Hundarna går ut tre gånger om dagen; morgon, dag och kväll. Alla hundar går i skogen, och vid behov i hundgården. Hundarna behandlas individuellt, och specialbehov tas alltid i beaktande. (valpar, gamla hundar)

Hundarna får mat två ggr om dagen, vid behov oftare eller mindre. Godbitar och tuggben ges endast med tillstånd av ägaren. Ägaren tar med egen mat åt hunden. Om maten tar slut innan hunden ska hem, köper vårdaren mera av samma märke (eller motsvarande, om egna märket inte hittas) och tar betalt för det efter vistelsen. Om hunden inte får äta vanligt hundgodis, var vänlig och ta med eget godis till hunden. Av säkerhetsskäl ges inga ben med knut på under Dreamdogsvistelsen. Vi använder oss av aktiveringsleksaker på hotellet. Om ni inte vill att hunden ska få av hotellets godis i dem, ber vi er att ta med eget.

Vi tar emot löptikar, men de hålls alltid frånskilt från andra hundar. Ägaren måste meddela om hunden har, eller kommer att få, löptid, också om man inte är riktig säker på tidpunkten. Om ägaren inte varnat för ev. löptid, och det händer "ett misstag" i tex hundgården, ansvarar vårdaren inte för det.

Om hunden är aggressiv mot andra hundar, är det inget hinder för att komma till Dreamdogs. Människoaggressiva hundar tar vi emot enligt överenskommelse. Ägaren måste berätta om hunden kan bete sig aggressivt under speciella omständigheter, som tex vid matsituationer. Ägaren måste också berätta om samma familjs hundar kan börja bråka om tex mat eller leksaker.

Om vi måste skilja på hundarna under vården, betalar ägarna dubbel rumsavgift.

Ta kontakt ›

Dreamdogs rekommenderar

 

Ring upp