Dreamdogs är den krävande ägarens hundhotell

Vi garanterar, att hos oss tar vi hand om hunden som om den vore vår egen.

Vi befinner oss i Pikis, mitt i skogen. Hos oss behöver man inte vara rädd för bilar eller främmande hundar. Man kör till oss på en halv timme från både Åbo och Salo, och Helsingfors ligger också bara ca 1,5 h bort.

Våra hundrum är stora och ljusa, och i några finns det soffor. Vi har golvvärme, epoxgolv, AC, kylskåp/frysbox och ett stort badrum. Radion är på 24/7, och hundarna har egna nattlampor. Hotellet är inrett så hemtrevligt som möjligt, utan att hygien och säkerhet blir lidande.

Byggnaden blev klar 2009, och hösten 2011 öppnade vi "nya sidan".

Vi har inga rastningsluckor i väggarna, utan hos oss går hundarna ut 3-4 ggr/ dag.

Vi är specialiserde på sk. känsliga hundar.

Till oss kommer många förstagångare och rescuehundar. Vi har fått hundar med mycket svår separationsångest att anpassa sig hos oss.

Även gamla hundar kan man lugnt lämna hos oss.

Valparna är sitt eget kapitel, och för dem finns tex vår valpdag. Fråga mera via epost.

Vi garanterar att vi sköter om hundarna som om de vore egna. Vi gör detta av äkta kärlek till hundar.

Ta kontakt ›

Hunden är en individ.

Alla hundar är olika, även inom samma ras finns stora skillnader bland hundarna. Detta tar vi alltid i beaktande. Därför vill vi att nya hundar ska komma och bekanta sig åtminstone en gång innan de ska stanna här. Om hunden är känslig och rädd, lägger vi ner mycket tid på inlärningen, modigare hundar kommer bara en gång och snusar igenom platserna. Vi planerar noggrannt i vilket rum hunden ska bo. Hundarna får så gott som alltid bo i samma rum varje gång de kommer till Dreamdogs.

Även ägaren är en individ, och för många känns det mycket obehagligt att lämna bort hunden. Detta tar vi också i beaktande, och tar ägarens känslor på allvar. Vi tar emot alla tänkbara önskemål gällande hundens vård. Ni får också regelbundna SMS av oss medan hunden bor här.

Om ägaren önskar att hunden ska bo med andra hundar under vårdperioden så går även det bra.

Ta kontakt ›

En trött hund är en lycklig hund.

Nuförtiden vet man att hundarna blir tröttare av hjärngymnastik och lugnt snusande, än av långa koppelpromenader. Stressnivån minskar betydligt, om hundarna får kongar eller stora, säkra tuggben.

Efter en lugn skogspromenad får hundarna något att tugga på, och tid att varva ner. Vi har kongar, spel och tuggben från husets sida.

Hundarna rastas med andra hundar i mån av möjlighet. I rastgården får man springa och leka med andra hundar om ägaren ger lov till detta.

Hos oss rastas alla hundar i koppel.

Om ni önskar att hundarna får springa fritt under vårdperioden, kan vi för en tilläggsavgift fara till Paimios Hundskog. Den ligger bara en kvart härifrån.

Ta kontakt ›

Maten

Vi har inte mat från hotellets sida, utan hundarna äter samma bekanta mat som hemma. Vi har frysbox, och ger mer än gärna barf-mat åt hundarna.

Godsaker och tuggben bjuder vi på med lov av ägaren. Hundarna får mat två ggr om dagen, på morgonen mellan 8-9 och på eftermiddagen mellan 16-17. Om hunden är van att tex äta först efter kvällspromenaden lyckas det också. Vi går noggrannt igenom allt som har med matsituationerna att göra innan hunden ska stanna här.

Ta kontakt ›

Lämna och hämta

Ni behöver inte mycket tid för att lämna hunden hos oss. Eftersom stället är bekant, gör vi avskedet snabbt och smärtfritt. Ni får placera ut hundens saker på rummet, efter det går vi till skogen med hunden. Detta är betydligt enklare för hunden än om ägarna själva lämnar den på rummet och sen försvinner.

Hotellet är öppet mellan 8 och 20.

Ta kontakt ›

 

 

Ring upp